Manta Holding BV

WIE BEN IK

Door eigenheid inspireren en floreren

Mijn naam is Ron van der Horst.

In mijn vroege jeugd had ik te kampen met chronische gezondheidsproblemen. Daardoor maakte ik te vaak mee hoe het is als je niet kan doen wat je graag zou willen doen. Gelukkig veranderde dat in mijn tienerjaren. Ik ging steeds meer sporten en gaandeweg werd ik me bewuster van de vervulling die me dat gaf. Maar daardoor kreeg ik er ook steeds meer moeite mee om bij een ander de gevolgen te moeten aanzien van het gebrek aan vervulling. Met als 'natuurlijk' gevolg dat ik anderen daarbij begon te helpen, eerst op persoonlijk niveau en later ook op zakelijk niveau.
 

Volgens anderen beoordeelde ik situaties anders en kwamen ze met mij tot inzichten en oplossingen waaraan zij zelf nog niet eerder hadden gedacht. Geleidelijk aan werd mij duidelijk wat ik anders deed. Kort gezegd: ik zocht de oplossing niet in het bestrijden van het probleem dat de persoon ervaarde, maar in de nog verborgen (onbewuste) behoeftes en mogelijkheden van de persoon.

 

De overrompelende resultaten, de positieve reacties, de voldoening, 3 jaar werkervaring in microbiologisch en genetisch onderzoek en langdurige soloreizen door schaarsbevolkte gebieden hebben mij doen beseffen dat geïnspireerde en florerende mensen hetgeen is dat ook mijzelf het meest inspireert en laat floreren. Met als resultaat dat ik hiervoor in mijn twintiger jaren een eigen methode ontwikkelde die ik ROAD heb genoemd.

 

Naast mijn hobby's als sport, reizen, duiken en films maken, is dit waarmee ik mij de afgelopen 40 jaar bezig hou. Gedreven, met veel voldoening en in de meest uiteenlopende situaties voor allerlei soorten personen en organisaties. Van aandeelhouders tot zzp'ers, van bestuurders tot werknemers, van grootouders tot kleinkinderen, van sporters tot uitvinders en van hoog- tot minder begaafd. En recentelijk ook voor dyslectici met een nieuw ontwikkelde dyslexie-methode.

 

 

Wat kun je van mij als persoon verwachten

 

Anderen omschrijven mij vaak als integer, enthousiast, betrokken en verduidelijkend.


Dit betekent dat je erop kunt rekenen dat ik oprecht gedreven, betrokken en begripvol ben, maar ook analytisch, doortastend en verwoordend. Ik zie mijzelf als een gedragsspecialist en pas het beste in het hokje van 'counselor'. Hierbij zie ik het dan ook als mijn verantwoording dat wij niet alleen jouw bewuste maar ook jouw nog verborgen (onbewuste) mogelijkheden duidelijk en concreet in beeld brengen én(!) benutten. Net als een Manta-rog die vanuit de diepte van de oceaan naar de oppervlakte zwemt, steeds duidelijker herkenbaar wordt en uiteindelijk gefotografeerd kan worden!
Die concretie is overigens niet alleen nodig om jou met jouw eigenheid te kunnen verrassen, inspireren en laten floreren maar ook om er allebei zeker van te kunnen zijn dat wij elkaar goed begrijpen en dat er sprake is van een klik.

 

Ik ga er vanuit dat wij als persoon het beste floreren wanneer je het gevoel hebt dat je ook een positieve bijdrage levert aan je omgeving. Daarom zal ik samen met jou de nieuw ontdekte mogelijkheden van jouw persoon altijd doorvertalen naar het belang van jouw omgeving. Met als resultaat dat er een win/win-situatie ontstaat waarbij ook je partner, vrienden, bekenden, collega's en werkgevers zullen meeprofiteren.

 

Verder ben ik sterk doel- en resultaatgericht. Ik zal dan ook al het mogelijke doen om jou te laten floreren. Voor jóuw voldoening én voor de voldoening van de mensen om jou heen (inclusief mijn persoon)!

 

En tenslotte: discretie staat bij mij hoog in het vaandel, dus je kunt erop vertrouwen dat ik jouw persoonlijke gegevens zal beschermen.

Wil je inhoudelijk meer weten over de ROAD methode? Ga dan naar de pagina "Werkwijze" (klik hier!)

 

 

 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Bel of mail me dan, ik sta je graag geheel vrijblijvend te woord! (contactgegevens)